Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

Jäsenlaskutus helposti ja kustannustehokkaasti

Jäsenmaksut ovat monelle suomalaiselle järjestölle tärkeä tulonlähde. Samaan aikaan jäsenlaskutus on järjestöille usein myös mittava ja kallis projekti, joka laittaa helposti vastuuhenkilöiden harmituskäyrät nousuun. Maailman muuttuessa ja digitalisoituessa jäsenille pitäisi pystyä tarjoamaan monipuolisia maksuvaihtoehtoja.

Ihminen istuu lattialla kannettavan tietokoneen ja kahvikupin kanssa

Asiakkaamme ja asiantuntijamme kertovat nyt Sense Jäsenrekisterin joustavista ominaisuuksista, jotka mahdollistavat järjestölle näppärän jäsenrekisterin ylläpidon, jäsenviestinnän ja erityisesti kustannustehokkaat ratkaisut jäsenlaskutukseen. Sense Jäsenrekisteri tarjoaa merkittäviä etuja, jotka tehostavat järjestöjen toimintaa ja parantavat jäsenkokemusta.

Monipuoliset maksuvaihtoehdot

Jäsenlaskut voidaan lähettää paperisena, kuluttajan e-laskuna, yrityksen verkkomaksuna sekä sähköpostilaskuna. Mobiilijäsenkortin avulla jäsenille voidaan tarjota mahdollisuus maksaa jäsenlasku verkkomaksuna. Laskun tiedot voidaan lähettää Sense Jäsenrekisteristä myös tekstiviestinä. 

Järjestöjä kannustetaan ottamaan monipuolisesti käyttöön eri laskutustapoja. Laskut voidaan esimerkiksi ensin tuoda Mobiilijäsenkortille ja lähettää sen jälkeen vain niille, jotka eivät ole tiettyyn määräaikaan mennessä maksaneet mobiilissa.

Sähköpostilaskujen lähettäminen on edullista, mutta muun muassa sähköpostijärjestelmien roskapostisuodattimet ja jäsenten yhteystietojen muutokset voivat aiheuttaa epävarmuutta sähköpostilaskujen perille menoon.  

”Sähköpostilaskun rinnalle suosittelemmekin myös muita viestintätapoja, kuten tekstiviestiä tai vähintään muuta tehokasta jäsenviestintää aiheen tiimoilta”, kertoo Vitec Avoinen asiantuntija Anne Pousi.

Rahtarit ry:n lähes 30 000 jäsenen joukkoon mahtuu hyvinkin erilaisia ihmisiä, joten erilaisten maksuvaihtoehtojen tarjoaminen jäsenistölle, on tärkeää.

”Osalle verkkomaksaminen on haastavaa, mutta todella moni on ollut erittäin tyytyväinen uuteen palveluun, jonka kautta jäsenmaksut hoituvat todella kätevästi”, kertoo Rahtarit ry:n toiminnanjohtaja Suvi Uski.

SF-Caravan ry:n 80 jäsenyhdistyksessä on yhteensä noin 67 000 henkilöjäsentä. Jäsenmaksut pyörivät ympäri vuoden, eli jäsenyys on voimassa 12 kuukautta ostohetkestä. Jäsenistä yli 70 % käyttää palveluita mobiililaitteilla, joten palveluiden helppo saatavuus ja käyttö mobiililaitteilla ovat tärkeässä asemassa. Karavaanarin mobiilin kautta jäsenen on helppo tarkistaa ja tarvittaessa hoitaa jäsenmaksut kuntoon. Moni jäsen hyödyntää jäsenmaksun maksamiseen MobilePay-sovellusta.

Järjestön kustannukset kuriin

 Suuri haaste monelle järjestölle lienee, että paperisten jäsenlaskujen lähettämisestä on tullut kallista. Sense Jäsenrekisterin monipuoliset maksuvaihtoehdot tarjoavat ratkaisuja myös kustannusten vähentämiseen. 

”Keskitetty jäsenlaskutus on iso apu jäsenyhdistyksille, joissa laskutus on aiemmin hoidettu vapaaehtoisvoimin. Sensen tarjoama mahdollisuus paperittomille laskuille ja muulle jäsenviestinnälle on sekä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta kuin myös iso kustannussäästö pienelle yhdistykselle, jolle postimaksuista on helposti muodostunut iso kuluerä", kertoo järjestöpäällikkö ja jäsenrekisterin pääkäyttäjä Elina Soini Lihastautiliitosta.

Ylimääräisiä laskutuskuluja voi tulla myös maksumuistutusten muodossa ja lopulta järjestölle tuloutuvan jäsenmaksun osuus pienenee. Maksumuistutuksen sijasta jäsenelle voidaan lähettää muistutus tekstiviestillä.

”Sensestä on helppoa tilastoida jäsenmaksujen maksaneisuutta laskutuserän lähetyksen jälkeen. Sensen maksumuistutuksiin on saatavilla maksumuistutuslisä, joka voidaan lisätä jäsenmaksun päälle”, Pousi vinkkaa.

Sensen hakutyökalu raportteineen ja tilasto-ominaisuuksineen auttavat järjestöjä analysoimaan, miten paljon jäsenmaksuja maksetaan esimerkiksi laskutustavan mukaan. Sensen suoritustyökalussa mahdolliset jäsenmaksun päälle maksetut tukimaksut saadaan kirjattua automaattisesti jäsenille ylikirjauksena, jolloin niiden käsittelyyn ei mene turhaa aikaa. 

Hyödynnä jäsenlaskutus järjestön viestinnässä

Sense Jäsenrekisteri on suunniteltu integroitavaksi muihin järjestelmiin, mikä mahdollistaa laajempien palvelukokonaisuuksien rakentamisen. Tämä tarkoittaa, että jäsenlaskutuksen lisäksi järjestelmä tukee monia muita toimintoja, kuten viestintää, tapahtumien hallintaa ja verkkokaupan integraatiota, tarjoten näin kattavan työkalun järjestöjen tarpeisiin.

Jäsenlaskutus on tärkeä osa järjestön vuosikelloa, josta löytyvät kaikki jäsenhallintaan liittyvät tärkeät päivämäärät. Vuosikellon tärkeät päivämäärät kannattaa miettiä kokonaisuutena.

”Monet järjestöt tehostavat viestintää jäsenlaskutuksen ympärillä. Mikäli jäsenlehti on lisäpalvelu, saatetaan vuoden ensimmäinen lehti kuitenkin lähettää ilmaiseksi – juuri ennen jäsenlaskujen lähetystä”, Pousi kertoo ja muistuttaa, että jäsenviestintää voi toteuttaa esimerkiksi Sensen viestintätyökalun uutiskirjeellä.

 ”Jäsen saattaa pohtia joka vuosi uudelleen, saako hän riittävästi arvoa maksamalleen jäsenmaksulle. Sensen hakujen, integroitavien tilastojen tai vaikkapa eronneille jäsenille lähetettävän kyselyn avulla voidaan tunnistaa, millaiset jäsenet ovat herkimmillään jättämään jäsenlaskun maksamatta ja lopulta eroamaan. Tällaisella profiililla olevat jäsenet voidaan huomioida erikseen jäsenlaskutuksessa”, Pousi vielä vinkkaa lopuksi.

Sense Jäsenrekisteri tarjoaa siis tehokkaat työkalut jäsenlaskutuksen hallintaan, auttaa tehostamaan järjestön toimintaa ja parantaa jäsenkokemusta. Keskitetty laskutus, monipuoliset maksuvaihtoehdot, tehokas jäsentietojen hallinta sekä järjestelmän integroitavuus ja laajennettavuus ovat avainominaisuuksia, jotka tekevät Sensestä arvokkaan työkalun järjestöille.

 

Tutustu myös näihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Laita viestiä tai soita, niin kerron tarkemmin Sense Jäsenrekisteristä.
Autan mielelläni löytämään ratkaisut teidän järjestönne tarpeisiin.

Mikko Mantere, myyntipäällikkö
040 0200505
Lähetä sähköpostia