Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

Aivoliiton laaja palvelukokonaisuus pelaa saumattomasti yhteen

Aivoliitto on ottanut käyttöön laajan valikoiman palveluitamme. Älykkääseen ja laajasti integroituun tuotekokonaisuuteen sisältyy esimerkiksi jäsenrekisteri, verkkosivut liitolle ja paikallisyhdistyksille, verkkokauppa, mobiilisovellus sekä lahjoituslomake. Integraatioiden avulla jäsenrekisteri, mobiilisovellus ja verkkosivut kommunikoivat keskenään ja tuottavat lisäarvoa sekä liitolle että sen jäsenille.

Palvelumuotoilu apuna käyttäjälähtöisessä suunnittelussa

Aivoliiton verkkopalveluprojektissa hyödynnettiin palvelumuotoilua ja järjestettiin useita työpajoja, joihin osallistui Aivoliiton ja Avoinen työntekijöiden lisäksi myös liiton jäseniä. Esimerkiksi verkkosivujen Aivoterveys -osio suunniteltiin vahvasti palvelumuotoilua apuna käyttäen. Aivoliiton projektista vastasi Avoinen projektipäällikkö Anne Pousi, joka on perehtynyt erityisesti palvelumuotoiluun ja kirjoittaa aiheesta myös omaa blogia.

”Työpajoja varten olimme pohtineet, mitkä ovat Aivoliiton sivuston tärkeimmät kohderyhmät. Näiden kohderyhmien perusteella suunniteltiin erilaisia ”persoonia”, eli käyttäjäryhmien tyypillisimpiä edustajia. Työpajoissa osallistujat pääsivät suunnittelemaan kuvitteellisten persoonien käyttäjäpolkuja. Eläytymällä näiden persoonien asemaan voitiin pohtia esimerkiksi heidän motivaatioitaan, toiveitaan ja tarpeitaan sivustoa kohtaan”, projektipäällikkö Anne Pousi kuvailee palvelumuotoiluun liittyviä toimintamalleja.

“Suunnitteluvaiheessa oli tärkeää kuulla myös loppukäyttäjien toiveita ja mielipiteitä, joten siksi päädyimme hyödyntämään palvelumuotoilumahdollisuutta. Koska osalla kohderyhmästämme on vaikeuksia kommunikoinnissa ja hahmottamisessa, oli ensisijaisen tärkeää, että sivut on mahdollisimman saavutettavat ja selkeät”, yhteisömanageri Sanna Reuna Aivoliitosta kertoo.

Palvelun kehittäminen jatkuu vielä julkaisun jälkeenkin

Verkkosivu-uudistus toteutettiin avoimen lähdekoodin ProcessWire-alustaa hyödyntäen. Aivoliitossa toivottiin, että sisällönhallinta toimisi entistä ketterämmin uudella alustalla. Tarkoituksena oli selkeyttää Aivoliiton vanhaa sivustoa. Suurin osa uudistetuista palveluista julkaistiin vuoden 2018 aikana ja Aivoliitossa on oltu niihin tyytyväisiä.

“Verkkosivut ovat vastanneet odotuksiamme. Toki uusia toiveita syntyy jatkuvasti, mutta se on tyypillistä. Avoinen edustajat kuuntelivat tarkalla korvalla toiveitamme ja pyrkivät aktiivisesti löytämään sopivia vaihtoehtoja toimintojen toteuttamiseksi. Palvelumuotoilu työpajoineen oli erittäin antoisa ja hyödyllinen”, Sanna Reuna kommentoi verkkopalveluprojektin lopputuloksia.

Verkkopalveluiden lisäksi uudistettiin myös jäsenrekisteri

Aivoliiton jäsenrekisteri päivitettiin vanhasta Sebacon-rekisteristä Sense Jäsenrekisteriin. Sense Jäsenrekisterin joustavat ominaisuudet tekevät tiedonhausta ja raportoinnista sujuvampaa sekä helpottavat yhteydenpitoa jäseniin.

“Sense Jäsenrekisteri on helppokäyttöinen ja selkeä. Hakutyökalu mahdollistaa monenlaiset haut ja rajaukset. Jäsenmaksujen laskuttaminen ja tilittäminen ovat helpottuneet huomattavasti uuden rekisterin myötä. Tämä oli päällimmäisenä toiveenakin, kun lähdimme rekisteriä uudistamaan”, Aivoliiton jäsenpalveluista vastaava Linda Lindroos kertoo.

Sense Jäsenrekisterin selkeä käyttöliittymä ja viestintämahdollisuudet ovat keränneet paljon kiitosta asiakkailtamme. Myös osa Aivoliiton jäsenyhdistyksistä on ottanut käyttöönsä Sense Jäsenrekisterin viestintätyökalun, jonka avulla jäsenkirjeitä voidaan lähettää suoraan jäsenrekisteristä.

“Suunnitteluvaiheesta lähtien toiveemme ja tarpeemme otettiin hyvin huomioon. Näin jäsenrekisteristä saatiin muokattua juuri meidän tarpeitamme vastaava. Projekti eteni hyvin ja rekisteri saatiin ajallaan käyttöön. Sense Jäsenrekisteri on vastannut odotuksiamme ja siitä on ollut paljon hyötyä”, Linda kommentoi projektin vaiheita ja lopputulosta.

Yksi rekisteri voi olla monien erilaisten asiakokonaisuuksien koti

Vuoden 2020 alussa Aivoliiton Sense Jäsenrekisteriä laajennettiin lehtirekisterillä. Nyt kun molemmat rekisterit löytyvät samasta paikasta, niiden ylläpitäminen on helpompaa ja nopeampaa. Useiden erilaisten asiakokonaisuuksien hallinnoiminen samassa järjestelmässä onkin yksi Sense Jäsenrekisterin hienouksista.

”Projektin myötä Aivoliitto otti monta uutta palvelua käyttöön. Eri palveluilla on yhtymäkohtia toisiinsa ja esimerkiksi Sense Jäsenrekisteri toimii monien erilaisten asiakokonaisuuksien kotina, jota muut palvelut hyödyntävät. Projekti oli haastava, mutta lopputulos onnistunut!”, Anne Pousi kuvailee.

Kevyemmät versiot käytössä jäsenyhdistyksillä

Aivoliitto on yksi Yhdistysavaimen yhteistyöliitoista, joten sen jäsenyhdistykset saavat pienyhdistyksille suunnatun tuotteemme Yhdistysavaimen käyttöönsä edulliseen kumppanihintaan. Yhteistyösopimuksen kautta jokainen jäsenyhdistys saa käyttöönsä liiton visuaalisen ilmeen mukaiset verkkosivut, liiton verkkotunnuspäätteen sekä muita tarpeellisia työkaluja, kuten esimerkiksi jäsenrekisterin ja kulukorvaussovelluksen.

Laajan ja älykkäästi integroidun palvelukokonaisuuden avulla jäsenten palveleminen, osallistaminen ja lopulta koko liiton toiminnan kehittäminen helpottuu.

Tutustu Aivoiliiton verkkosivuihin

Haluatko kuulla lisää palveluistamme ja pohtia, millainen tuotekokonaisuus palvelisi parhaiten juuri sinun järjestöäsi ja sen jäseniä? Ota yhteyttä osoitteeseen myynti@avoine.fi, niin jutellaan lisää!