Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

Mobiilisovellus ja sähköinen jäsenkortti tuovat lisäarvoa jäsenyydelle

Suomen Ratsastajainliitto on pitkäaikainen asiakkaamme, jolle olemme toteuttaneet laajan palvelukokonaisuuden integraatioineen. Liitossa on huomattu, että isomman palvelukokonaisuuden tilaaminen samalta toimittajalta on tehnyt arjesta sujuvampaa.

Suomen Ratsastajainliitolla on käytössään Sense JäsenrekisteriAvoine Verkkopalvelu osoitteessa www.ratsastus.fi, Avoine Tapahtumahallinta ja Jäsenhuoneeksi nimetty Avoine Mobiilisovellus, joka tarjoaa seuran jäsenille mobiilijäsenkortin, vaihtuvia jäsenetuja sekä materiaaleja harrastuksen tueksi.

Etenkin mobiilisovellus on monipuolinen kokonaisuus, jota on jo useampaan otteeseen laajennettu. Palvelun avulla jäsenet voivat tarkastella ja päivittää omia jäsentietojaan, päästä kiinni jäsenetuihin sekä maksaa jäsenlaskunsa. Mobiilisovellusta kehitetään kaiken aikaa ja tällä hetkellä haetaan aktiivisesti uusia tapoja, joiden avulla saataisiin ratsastusseurat entistä näkyvämmin esille mobiliisiovelluksessa.

”Ratsastajainliiton porukalla on ollut niin paljon hyviä ideoita, että hyvä kun olemme aiemmat muutokset saaneet julkaistua, kun seuraavia aletaan jo toteuttaa. Näin sen kuuluu digitaalisten palveluiden kanssa ollakin – koskaan ei olla täysin valmiita ja aina löytyy parannettavaa. Kokonaisuudessaan hanketta on ollut todella mukava kehittää sekä meidän että liiton osaavien tiimien kanssa”, mobiilisovelluksen kehittämisestä vastaava tuotantopäällikkömme Antti Peisa kertoo.

Isompi palvelukokonaisuus samalta toimittajalta sujuvoittaa arkea

Ratsastajainliiton päässä mobiilisovelluksen kehittämiseen liittyvistä asioista on vastannut Emmi Kupiainen, joka on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että koko palvelupaketti tulee samalta toimittajalta.

”Iso hyöty tulee jo siitä, että on vain yksi osoite ja taho, johon olla yhteydessä, olipa kyse sitten nettisivujen, tapahtumahallinnan tai Jäsenhuoneen asioista. Usein kehityskohteet myös linkittyvät eri järjestelmien kesken, jolloin on kätevää, että vastapuolella ymmärretään kokonaisuus ja voidaan heti haarukoida mahdollisuuksia ja rajoituksia ilman, että tarvitsee käydä keskustelua useiden toimijoiden kanssa. Jäsenrekisterin ja Jäsenhuoneen kombo on ehdoton jäsenlaskutuksen ja kirjautumisen vuoksi, ja on hyvä, ettei jäsentietoja tarvitse siirrellä palveluntarjoajalta toiselle nykyistä enempää”, Emmi kertoo.

Emmi sanoo myös huomanneensa, että työntekijöiden ja muiden hallintapuolen käyttäjien kannalta on hyvä, että kaikki ohjelmat toimivat suurin piirtein samalla logiikalla. Näin eri järjestelmien käyttöön on ollut helpompi päästä sisään.

Mobiilijäsenkortti on vastuullinen vaihtoehto muovikortille

Olennaisena osana Jäsenhuoneen toimintoja on mobiilijäsenkortti. Jäsenkortin muuttaminen sähköiseksi on ollut liitolle kustannustehokas ratkaisu ja samalla ekologinen vaihtoehto muoviselle jäsenkortille. Lisäksi mobiilijäsenkortti on tuonut jäsenedut tehokkaammin jäsenten saataville.

”Mobiilijäsenkortti lisää mahdollisuuksia korttiin perustuvien jäsenetujen käyttöön sekä seuroissa että omassa käytössämme. Aiemmin emme esimerkiksi juurikaan tarjonneet tapahtumissa ja messuilla jäsenetuja, sillä huomasimme ettei kortti yleensä kulkenut jäsenten mukana. Uskomme, että jäsenkortin käyttö lisääntyy moninkertaisesti tulevien parin vuoden aikana, kun ratsastusseuratkin havahtuvat sen tarjoamiin mahdollisuuksiin”, Emmi arvioi.

Jäsenmaksu hoituu helposti Jäsenhuone-mobiilisovelluksessa

Jäsenhuoneen käyttöönotosta on ollut mobiilijäsenkortin lisäksi muitakin etuja. Esimerkiksi jäsenlaskun maksumahdollisuutta mobiilisovelluksen kautta käytettiin Suomen Ratsastajainliitossa alkuvuodesta yli odotusten. Tämä toi säästöä laskutuksessa ja nopeutti maksujen sisääntuloa. Lisäksi mobiilisovellukseen on tuotettu sellaista materiaalia, joka on ainoastaan jäsenten käytettävissä.

”Mobiilisovelluksen kautta voimme tarjota paremmin etuja ja materiaaleja vain jäsenten käyttöön. Aiemmin tieto jäseneduista ja kaikki materiaali on ollut vapaasti verkkosivuilla, mutta olemme nyt saaneet siirrettyä esimerkiksi jäsenetujen alennuskoodit ja etuhintaisten tuotteiden tilauslinkit Jäsenhuoneeseen kirjautumisen taakse. Tämä on mahdollistanut myös uusien kampanjoiden monipuolisemman suunnittelun ja yhteistyökumppanimme ovat lähteneet hyvin mukaan mm. kuukausittaisiin etuihin, jotka voi lunastaa vain Jäsenhuoneen kautta”, Emmi kertoo mobiilisovelluksen tarjoamista mahdollisuuksista ja eduista.

Tutustu Suomen Ratsastajainliiton käytössä oleviin tuotteisiin: