Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

Monipuoliset asiakaskoulutukset kiinnostavat

Pitkät asiakassuhteemme eivät ole sattumaa. Panostamme asiakassuhteissamme niin asiakaspalveluun kuin palveluiden kehittämiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Haluamme olla aidosti asiakkaidemme tukena myös palveluiden käyttöönoton jälkeen. Monipuolinen koulutustarjontamme on yksi tavoistamme auttaa ja tukea asiakkaitamme onnistumaan omassa järjestötyössään.

Projektipäällikkömme Sanna Judén on innokas ja innostava kouluttaja, jonka omakohtaiset kokemukset järjestömaailmasta ovat olleet kimmokkeena koulutustarjontamme sisältöön. Sanna on työskennellyt Vitec Avoinella jo yli 10 vuotta ja järjestänyt tänä aikana useita kymmeniä koulutuksia, joiden paikat täyttyvät ennätysvauhdilla.

”On tuntunut hyvältä riisua hetkeksi projektipäällikön saappaat ja antaa omien kokemusten, näkemysten ja tiedon virrata tekstiksi sekä videoklipeiksi. Toivon, että lopputulema on asiakkaillemme hyödyllistä ja innostavaa. Järjestömaailman syyslukukausi on startannut ja on mahtavaa kohtaamaan asiakkaita ja pitämään koulutuksia”, Sanna kertoo innoissaan.

Sense Jäsenrekisterin koulutus kuuluu käyttöönottoprosessiin ja opastamme aina asiakkaamme rekisterin hallintaan. Sense Jäsenrekisteri sisältää monipuoliset perusominaisuudet, mutta monilla järjestöillä on omia yksiöllisiä tarpeita, joiden mukaan palvelua usein räätälöidään.

”Koulutuksemme tarjoavat pääkäyttäjille runsaasti perustietoa järjestelmän hallinnasta sekä loistavan mahdollisuuden verkostoitua muiden pääkäyttäjien kanssa. Koulutustilaisuuteemme ovat loistava paikka jakaa ja kuulla äärettömän arvokasta hiljaista tietoa”, Sanna tarkentaa.

Koulutuksista apua muutostilanteiden hallintaan

Organisaatioissa tulee aika ajoin vastaan tilanteita, joissa esimerkiksi äkillisten henkilöstömuutosten vuoksi jäsenrekisterin pääkäyttäjyys siirtyy uudelle henkilölle. Mikäli organisaatiolla ei ole tarjolla sisäistä dokumentaatiota, voi tehtävien ja vastuiden haltuun ottaminen uudelle henkilölle olla haastavaa. Dokumentaation puute voi myös luoda riskejä organisaatiolle itselleen, koska kohteena on sen kallein pääoma eli jäsen- ja/tai asiakastiedot.

”Olen itse ollut tilanteessa, jossa jouduin omaksumaan jäsenrekisterin pääkäyttäjyyden ilman edeltäjäni tukea. Se oli aikamoinen kokemus, mutta tästä viisastuneena halusin tuolloin taata omalle seuraajalleni helpommat lähtökohdat roolin omaksumiselle. Koska siirrettävää tietoa oli paljon ja taustalla oli myös paljon hiljaista tietoa, koin haasteelliseksi edetä loogisesti ja sopivien osakokonaisuuksien kanssa kohti suurta kuvaa”, muistelee Sanna omia kokemuksiaan.

Käytännön kokemus on auttanut Sanna rakentamaan asiakkaille verkko-oppaan, jonka opeilla järjestelmän ylläpidon päävastuu saadaan siirrettyä hallitusti seuraavalle tai ottamaan itse tämä vastuullinen tehtävä haltuun osio kerrallaan.

Tärkeää vertaistukea ja yhdessä oppimista

Monipuolinen kurssitarjontamme sisältää niin jäsenrekisterin perustoimintojen opiskelua kuin suosikkikursseja Excel-tiedostojen jatkokäsittelystä ja Pivotoinnin perusteista. Rekisterien pääkäyttäjille suunnatut vertais- ja opastustuokiot ovat myös suosittuja.

”On ollut hienoa huomata, että kurssin tai osallistujien tasosta riippumatta osallistuja kokevat ahaa-elämyksiä, joista on heille hyötyä omassa arjessaan ja voivat jakaa tietoa oman organisaationsa sisällä muille rekisterin käyttäjille”, Sanna kertoo ja jatkaa:

”Usein kurssien parasta antia on hetket, kun osallistujat nostavat esille omia käyttötapauksia ja kertovat kuinka heillä jokin haaste on ratkottu. Kurssit ovat mainiointa vertaisoppimista, myös itselleni!”

Syksyn koulutustarjonnasta on lähetetty asiakkaillemme tiedote. Koulutukset on tarkoitettu Sense Jäsenrekisteri -asiakkaillemme, mutta tarjolla on käteviä oppaita myös muiden järjestelmien käyttäjille. Mikäli et ole saanut viestiä ja olet kiinnostunut kursseista tai oppaista, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme tai omaan asiakasvastaavaasi.

Uusia oppaita pääkäyttäjien tueksi

Olemme toteuttaneet jäsenrekisteriemme pääkäyttäjille kattavia oppaita, joiden tavoitteena on avata keskeiset asiat, jotka rekisterin ylläpidossa on tärkeä huomioida. Oppaat tarjoavat myös hyviä käytännön vinkkejä.

Pääkäyttäjän perehdytysopas tarkoitettu henkilölle, joka on perehdyttämässä uutta käyttäjää tai henkilölle, joka on ottanut uutena henkilönä haltuun rekisterin hallinnan. Kyseessä ei ole käyttöohjesivusto vaan oppaan tavoitteena on avata ne keskeiset asiat, jotka rekisterin ylläpidossa on tärkeä huomioida.

Voit tutustua uuden pääkäyttäjän perehdytysoppaaseen täällä: https://avoineverkkokurssit.yhdistysavain.fi/uhyuftydrft785ihit7/uuden-paakayttajan-perehdytysopas/ (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Opas maksuliikennepalveluihin on toteutettu pääkäyttäjän avuksi selkeyttämään rekisterin maksuliikenteen termejä, jolloin pääkäyttäjät oppivat maksuliikenteen perusteet paremmin. Opas auttaa mm. ymmärtämään pankkisopimusten sisältöä.

Voit tutustua maksuliikenneoppaaseen täällä: https://avoineverkkokurssit.yhdistysavain.fi/uhyuftydrft785ihit7/uuden-paakayttajan-perehdytysopas/muuta-huomioitavaa/maksuliikennepalvelut/ (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 

Kiinnostuitko rekisterituotteistamme?

Ota yhteyttä Mikkoon ja sovi tapaaminen!

Mikko Mantere, myyntipäällikkö, liittopalvelut
040 020 0505
Lähetä sähköpostia