Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

Opiskelijoiden Liikuntaliiton verkkosivuista loihdittiin selkeät ja saavutettavat

Toteutimme Opiskelijoiden Liikuntaliitolle uudet verkkosivut, joiden tärkeimpiä linjauksia olivat selkeys, saavutettavuus ja monikielisyys. Asiakkaan toiveena oli helppo ja saavutettava käyttöliittymä, jossa painikkeet ja linkit olisivat helposti havaittavia ja yleisvaikutelma selkeä — visuaalisuudesta kuitenkaan tinkimättä.

Opiskelijoiden Liikuntaliiton uudelle sivustolle toteutettiin esimerkiksi tapahtumakalenteri, tapaamisrekisteri, jäsenyhdistysten karttanäkymä sekä tietopankki. Suurin osa sisällöstä on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Saavutettavuusvaatimukset ja parempi toiminnallisuus verkkosivu-uudistuksen keskiössä

Digipalvelulaki velvoittaa julkista sektoria ja osaa yksityisen ja kolmannen sektorin organisaatioista noudattamaan saavutettavuusvaatimuksia. Nämä vaatimukset koskevat myös Opiskelijoiden Liikuntaliittoa, joten saavutettavuuden huomioiminen teknisessä toteutuksessa oli tässä projektissa erityisen tärkeää.

”Sivuston rakenteen selkeys, ymmärrettävyys ja ennalta arvattavuus ovat sekä saavutettavuuden että käytettävyyden kannalta merkittävässä roolissa. Turhaa monimutkaisuutta on syytä välttää. Paras hyöty saadaan, kun saavutettavuus on otettu alusta asti huomioon — saavutettavuus ei ole ominaisuus, joka voidaan ”kytkeä päälle” juuri ennen palvelun julkaisua”, muistuttaa Vitec Avoinen web-kehittäjä Teppo Koivula.

Saavutettavuuden ylläpito vaatii aktiivista työtä myös sisällöntuottajilta

Verkkopalveluprojektin päättyessä vastuu saavutettavuuden ylläpitämisestä ja saavutettavan sisällön tuottamisesta lankeaa tyypillisesti sivuston ylläpitäjien harteille. Me Vitec Avoinella tarjoamme luotettavat ja helppokäyttöiset työvälineet sisällöntuotannon tueksi sekä opastamme asiakkaitamme tässä paikoin varsin haastavassa tehtävässä.

”Vastuullisen palveluntarjoajan tulisi kertoa heti tarjousvaiheessa, mikäli esitetyt toiveet vaikuttavat saavutettavuuden kannalta ongelmallisilta. Tässä vaiheessa onkin tärkeää pyrkiä ymmärtämään se pohjalla oleva tarve, jolloin osataan ehdottaa oikeanlaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja”, Teppo Koivula kuvailee Vitec Avoinen toimintaperiaatteita.

Yhteydenpito sujui projektin aikana mutkattomasti koronatilanteesta huolimatta

Vitec Avoinella projektin toteutuksesta vastasi Teppo Koivulan lisäksi projektipäällikkö Heikki Westerback. Heikki koki projektin antoisana ja mielenkiintoisena. Yhteydenpito oli nopeaa ja sujuvaa etäyhteyksien avulla.

 ”OLL:n projektitiimin kanssa oli ilo tehdä töitä, sillä he olivat tehneet niin kattavan pohjatutkimuksen aikaisemmasta sivustostaan ja määritelleet selkeästi mitä haluavat uudelta sivustolta. Projektiin toivat oman lisämausteensa muutamat lisätoiminnallisuudet, jolloin kyse ei ollut pelkästä kotisivu-uudistuksesta. Näitä lisätoiminnallisuuksia oli mielenkiintoista kartoittaa ja tutkia yhdessä asiakkaan ja kehittäjiemme kanssa. Täytyy myös kehua asiakkaan kommunikointinopeutta sekä nopeaa valmiutta pitää etäpalavereja tässä vallitsevassa poikkeustilassa”, Heikki sanoo.

Opiskelijoiden Liikuntaliitossa oltiin tyytyväisiä uusiin verkkosivuihin ja hyvin sujuneeseen projektiin

”Olen tyytyväinen lopputulokseen. Saimme haluamamme toiminnallisuudet uudelle sivustolle ja yleisilme on tosi freesi. Nyt on sitten meidän toimijoiden vastuulla että sisällön osalta sivusto säilyy hyvännäköisenä ja käytettävänä”, viestintäasiantuntija Hannasofia Hardwick Opiskelijoiden Liikuntaliitosta kommentoi.

Hannasofia oli tyytyväinen myös ripeään, palvelualttiiseen ja selkeään viestintään Vitec Avoinen puolelta. ”Oli ilo tehdä yhteistyötä ja projektin tulokset vastasivat odotuksiamme. Jälkikäteen ajateltuna tarkempi sivuston ja sivujen toiminnallisuuksien suunnittelu yhdessä Avoinen kanssa olisi helpottanut meitä esimerkiksi sisällön suunnittelussa. Nyt jouduimme tekemään jonkin verran muutoksia uusiin sisältöihimme vielä loppuvaiheessa, kun tajusimme miten tietyt sivut käytännössä toimivat ja millaisia ominaisuuksia niissä on. Pohtimalla ja neuvottelemalla haasteista päästiin kuitenkin yli, mikä on tärkeintä.”, Hannasofia arvioi projektin onnistumista.

Käy tutustumassa Opiskelijoiden Liikuntaliiton uusiin verkkosivuihin täällä.

Kiinnostuitko verkkopalveluistamme? Jos sinäkin haluat liitollesi yhtä selkeät ja saavutettavat verkkosivut, ota yhteyttä myyntitiimiimme sähköpostitse myynti@avoine.fi tai soita numeroon 010 3090 988.