Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

SF-Caravan ry arvostaa Vitec Avoinen kokemusta ja luotettavuutta

SF-Caravan ry on perustettu vuonna 1964 ja alusta asti se on toiminut matkailuajoneuvon käyttäjien muodostamien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä. Järjestö valvoo matkailuajoneuvon käyttäjien etuja ja edistää heidän yhteisiä pyrkimyksiään. SF-Caravan ry:n jäsenenä on 80 jäsenyhdistystä, joissa on yhteensä noin 67 000 henkilöjäsentä.

Järjestön toiminta on vuosien saatossa kasvanut tuttavallisten kokoontumisten lisäksi ammattimaiseksi, suunnitelmalliseksi ja selkeästi johdetuksi toiminnaksi, joka pyrkii vaikuttamaan karavaanaritoiminnan lisäksi laajasti leirintämatkailun ja matkailuajoneuvoalan kehitykseen. Toiminnan ylläpito ja kehittäminen vaatii onnistukseen toimivat järjestelmät sekä asiantuntevat kumppanit. SF-Caravan ry luottaa Vitec Avoinen asiantuntijoihin ja yhteisellä matkaa on kuljettu vuosituhannen vaihteesta asti.

Järjestön verkkosivut ovat Avoinen toteuttamat ja alkuvuodesta 2022 käyttöön otettiin Sense Jäsenrekisteri ja Mobiilijäsenkortti, joka nimettiin Karavaanarin mobiiliksi.

karavaanarit-jasenkortti-hero.jpg

Sense Jäsenrekisteri toimii eri käyttäjätasoilla

Jäsenrekisterin muutosprojekti tuli ajankohtaiseksi, kun sen rinnalla toimineen taloushallinnon ohjelman tekninen tuki ja kehitystyö oli päättymässä. Käyttökokemusta erilaisista järjestelmistä oli vuosien aikana kertynyt ja toiveet uudelle järjestelmälle olivat melko selkeät. Työntekijöiltä ja jäsenyhdistysten toimihenkilöiltä kartoitettiin tarpeet ja toiveet uudelle järjestelmälle, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman toimiva ja käyttäjäystävällinen.

”Meillä oli hyvät kokemukset yhteistyöstä Vitec Avoinen kanssa, joten oli luonnollista kääntyä tässäkin tilanteessa heidän puoleen. Kartoitimme toki myös muita toimijoita, mutta Vitec Avoinen asiantuntijoiden kyky kuunnella asiakasta sekä tämä meidän järjestömaailman tuntemus vakuutti meidät valintaa tehdessä”, kertoo Timo Piilonen, SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja.

Kattojärjestö SF-Caravan ry ylläpitää kaikkien 80 jäsenyhdistyksen alla olevien henkilöjäsenten jäsentietoja. Sense Jäsenrekisteri tarjosi mahdollisuuden eri käyttäjätasoille ja monipuoliset hallinnointiominaisuudet. Jäsenrekisterin käyttöönotto on helpottanut työntekijöiden ja toimihenkilöiden arkea, kun käytössä olevat järjestelmät ja työvaiheet ovat vähentyneet. Useiden eri järjestelmien ja niiden välisten integraatioiden poistuminen on vaikuttanut positiivisesti myös järjestelmistä syntyviin kustannuksiin.

”Jäsenyhdistyksissä Sense Jäsenrekisteri on otettu hienosti vastaan. Toimihenkilöt ovat olleet motivoituneita opettelemaan uuden järjestelmän, jonka käyttöä on kehuttu todella helpoksi. Uudistuksen myötä moni työvaihe on tehostunut ja inhimillisten virheiden määrä vähentynyt. Lisäksi vastuun jakautuminen useammalle toimihenkilölle sekä jäsenille itselleen vapauttaa meillä nyt resursseja muuhun tärkeään järjestötoimintaan”, kertoo Sense Jäsenrekisterin pääkäyttäjä Päivi Fjällström, joka toimii järjestön jäsenrekisterinhoitajana ja tietosuojavastaavana.

Karavaanarin mobiilin monipuoliset hyödyt

SF-Caravan ry tarjoaa jäsenilleen yli 100 erilaista jäsenetua sekä monipuolisia karavaanareiden elämää helpottavia palveluita. Karavaanarin mobiilin avulla edut ja palvelut ovat aina käytettävissä ja hyödynnettävissä.

”Jäsenistämme yli 70 % käyttää palveluitamme mobiililaitteilla, joten palveluiden helppo saatavuus ja käyttö mobiililaitteilla on todella tärkeää. Meillä jäsenmaksut pyörivät ympäri vuoden, eli jäsenyys on voimassa 12 kuukautta ostohetkestä. Karavaanarin mobiilin kautta jäsenen on helppo tarkistaa ja tarvittaessa hoitaa jäsenmaksut kuntoon”, sanoo Fjällström ja kertoo monien hyödyntäneen jäsenmaksun maksamiseen MobilePay-sovellusta, joka nyt uudessa mobiilipalvelussa on yhtenä maksuvaihtoehtona.

Muutoksen yhteydessä käyttöön otettiin Avoine SSO eli kertakirjautuminen, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kirjautua useisiin sovelluksiin ilman, että käyttäjän tarvitsee syöttää tietojaan erillisiin kirjautumisikkunoihin. Nyt jäsenet pääsevät kiinni kaikkiin SF-Caravanin tarjoamiin sähköisiin palveluihin samoilla jäsentunnuksilla.

Kokenut ja luotettava kumppani

Yhteistyö SF-Caravan ry:n ja Vitec Avoinen välillä on alkanut jo vuosituhannen vaihteessa. Moni asia on vuosien aikana muuttunut mm. teknologisen kehityksen myötä. Samalla myös järjestömaailma ja sen tarpeet ovat muuttuneet. Yhteistyö on syventynyt arvokkaaksi kumppanuudeksi.

”Olemme saaneet Vitec Avoinelta paljon enemmän kuin pelkät toimivat palvelut. Vitec Avoine on tarjonnut tukea ja koulutusta sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden liittojen ja järjestöjen kanssa. Olemme saaneet uusia ideoita ja inspiroituneet kehittämään omaa toimintaamme”, Piilonen kiittelee ja kertoo erityisesti arvostavansa asiantuntijoiden kykyä kuunnella asiakasta ja tarjota asiakkaalle toimivin ratkaisu.

”Jäsenrekisterin muutos oli todella iso projekti, mutta hyvä pohjatyö ja äärettömän taitava projektin hallinta Vitec Avoinen puolelta varmisti, että pysyimme sovitussa aikataulussa. Ainahan tällaisissa isoissa projekteissa tulee vastaan haasteita, mutta yhdessä selvittiin”, kehuu myös Fjällström ja kiittää erityisesti taitavaa projektipäällikköä, joka todella tunsi järjestömaailman ja osasi tarjota ratkaisuja, joita ei itse osannut edes kaivata.

”Vitec Avoine on luotettava ja järjestötoiminnan tunteva asiantuntija, joka kuuntelee asiakkaan tarpeet”, Piilonen kiteyttää lopuksi.

SF-Caravan ry:n toimintaan voit tutustua täällä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Samuun mikäli olet kiinnostunut uudesta verkkopalvelusta tai mobiilisovelluksesta ja Mikkoon mikäli suunnitelmissa on järjestösi jäsenrekisterin uudistaminen.

Samu Nevala

liiketoimintajohtaja, liittopalvelut

044 289 8982

Mikko Mantere

myyntipäällikkö, liittopalvelut

040 020 0505