Vitec Avoine toteuttaa verkkosivustoja nyt myös WordPress-julkaisujärjestelmällä! Tutustu: Avoine Verkkopalvelut

Verkkosivu-uudistuksen tavoitteena sujuva käyttökokemus päätelaitteesta riippumatta

Cetus on vuonna 2004 perustettu espoolainen uimaseura, jolle toteutimme verkkosivu-uudistuksen alkuvuodesta 2020. Cetuksen tavoitteena oli uudistaa verkkosivujaan siten, että niistä saataisiin mahdollisimman visuaaliset ja käyttäjäystävälliset.

Responsiivisuutta pidettiin erityisen tärkeänä

Yksi tärkeimmistä vaatimuksista Cetuksen verkkosivu-uudistuksessa oli responsiivisuus. Lähtökohtana oli tarjota kaikille loppukäyttäjille samanlainen käyttökokemus riippumatta siitä, millaisella laitteella käyttäjä sivustoa selaa. Sivusto päädyttiin toteuttamaan ProcessWire -alustalle, joka on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä.

“Mielestäni tulos ylitti projektin alussa olleet odotukset. Lopputulos oli paljon parempi, kuin itse odotin. Saimme Avoinelta kaikkiin kysymyksiin asiantuntevat vastaukset perusteluineen niin tarjousvaiheessa kuin projektin aikanakin. Palvelu oli luotettavaa ja tarjous oli erittäin asiantuntevasti laadittu. Kaikki sujui oikein mallikkaasti”, kertoo projektin vetäjä Sakari Lind Cetuksesta.

Saavutettavuus huomioitiin projektissa

Responsiivisuuden lisäksi Cetuksen uusilla verkkosivuilla huomioitiin saavutettavuus, jotta mahdollisimman moni pystyisi käyttämään sivustoa sujuvasti. Suomen suurimmassa uimaseurassa loppukäyttäjien mielipiteitä pidettiin erityisen tärkeinä. Tämän vuoksi Cetus halusi ottaa loppukäyttäjien toiveet huomioon heti suunnitteluvaiheesta lähtien.

Verkkosivujen uudistusta varten käytiin esimerkiksi haastattelemassa potentiaalisia loppukäyttäjiä Espoonlahden uimahallilla. “Haastattelukierroksia oli kolme ja joka kerta saimme arvokasta palautetta haastateltavilta. Palautteista laaditut yhteenvedot toimivat vaatimusmäärittelyinä. Avoine Oy:llä oli erittäin ratkaiseva rooli uudistuksen toteuttajana”, Sakari kertaa projektin vaiheita.

Cetuksen responsiiviset verkkosivut esitettynä monenlaisten päätelaitteiden näytöillä.

Sitoutunut ja aktiivinen asiakas keräsi kiitosta

Projektipäällikkönä verkkosivu-uudistuksessa toimi Avoinen päässä Heikki Saarinen ja web-kehittäjäksi projektiin valikoitui Ville Saarivaara.

“Projekti sujui hyvin ja aikataulussa pysyttiin. Saimme asiakkaalta tarvittavat tiedot ja kommentit aina ajallaan ja viestintä oli selkeää. Asiakas oli sitoutunut projektiin ja kiinnostunut uudistamaan sivustoaan siten, että se palvelisi seuran jäseniä parhaalla mahdollisella tavalla”, projektipäällikkö Heikki Saarinen kommentoi.

“Cetuksen verkkosivujen uudistuksessa pääpainona oli sivuston saavutettavuus, responsiivisuus ja sivukartan selkeyttäminen – näyttävää ulkoasua unohtamatta. Lopputuloksena syntyi kaikilla päätelaitteilla helposti ja nopeasti selattava monikielinen sivusto, joka ottaa huomioon käyttäjien tarpeet. Sivusto on myös helposti laajennettavissa, joten se palvelee seuran nykyisiä ja tulevia jäseniä myös jatkossa", kertoo web-kehittäjä Ville Saarivaara.

Uudet verkkosivut julkaistiin helmikuun alussa 2020 ja Cetuksella ollaan oltu erittäin tyytyväisiä uudistukseen. “Verkkosivu-uudistus oli kaikin puolin onnistunut ja Avoinella tehtiin erinomaista työtä. Suosittelen lämpimästi Avoinen palveluita muillekin seuroille ja yhdistyksille.”, Sakari Lind kommentoi.

Tutustu Cetuksen uusiin verkkosivuihin

Kiinnostuitko sinäkin verkkosivu-uudistuksesta järjestöllesi? Ota yhteyttä sähköpostitse myynti@avoine.fi, niin sovitaan tapaaminen!